Pages

4 Ocak 2014 Cumartesi

Kaşarlı,Sosisli Börek

Herkese hayırlı,bereketli sahurlar olsun.Hala vaktiniz var.Eğer yufkanız varsa bu böreği hemen yapabilirsiniz.Aslında buna babanga böreği de desem olurdu.Çünkü böreği o yaptı.Hatta o kadar güzel oldu ki,iki gün arayla tekrar yaptı.Bu gidişle blogumu elimden alırsa hiç şaşmam.Yerimde gözü mü var ne :)

Şaka bir yana hafta sonları,sahurlar daha renkli oluyor bizde.Ertesi gün erken kalkma derdi olmayınca,herkes de bir rahatlık bir rahatlık sormayın.Sahura kadar oturup,keyifle sahur yapıyoruz çok şükür.Aslında salam,sosis türü şarküteriyi pek sevmem.Bana kalsa hiç almam,çünkü neticede işlenmiş et.Fakat benim dışımda tüm ev halkı o kadar çok seviyor ki,ben almasam da onlar alıyor.Güvendiğiniz bir markaysa arada tüketmenin zararı olmaz deyip,artık göz yumuyorum.


Malzemeler




  • 5 adet yufka


  • kaşar


  • sosis


  • biraz margarin


  • 2 yumurta


  • 1/2 su bardağı yoğurt


  • 1/2 su bardağı sıvıyağ


Yapılışı





  1. Tepsiyi yağlayın.


  2. Yufkanızı açıp kenarından ortasına doğru,rendelediğiniz kaşar peynirini ve küçük parçalar halinde doğradığınız sosislerinizi koyun bir kaç küçük parça halinde margarini koyun ve yufkayı rulo şeklinde sarın.Sardığınız yufkayı kendi etrafında dolayıp tepsinin ortasına yerleştirin.


  3. Diğer dört yufkaya da aynı işlemi uygulayıp,yaptığınız her ruloyu tepsideki dolanmış yufkanın etrafına dolayın.


  4. Yumurta,sıvıyağ ve yoğurdu iyice karıştırıp en son böreğin her yerini kaplayacak şekilde üstüne dökün.


  5. İsterseniz susam ile süsleyin.


  6. 180 derecede nar gibi kızartın.


Böreği bir gece önce yapıp,buzdolabında bekletip,ertesi gün pişirirseniz çok daha güzel oluyor.Ayrıca pişen böreği üzerine bir gazete örtüp,bir bezle sarıp,yenecek sıcaklığa gelene kadar bekletirseniz yumuşacık oluyor.



Anlatması benden yapıp denemesi sizden.Babanganın elinden çıkınca mı bilmem gerçekten lezzetli bir börek oldu.



Herkese keyifli,bol dinlenceli,bereketli bir pazar diliyorum..............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder